“Ik breek je in tien miljoen stukjes”

Spits 13 juni

Spits van vanochtend

Ik wist dat de concurrentie in de boekenbusiness moordend was, maar niet dat je dat letterlijk moest nemen. Gister liep ik in de boekenwinkel op Schiphol Ernesto Hoost tegen het lijf. Recordhouder van K1 wereldtitels kickboksen. En trots onderwerp van de mooie biografie De Kickbokser. Dat boek van schrijver Jens Olde Kalter siert al weken de non-fictie bestsellerlijsten.

Nou is Hoost praktisch ongeslagen maar mijn boek moet hem toch angst inboezemen want voor ik het wist timmerde hij me met zijn boek om mijn oren. Als ik vroeger niet op judo zat, was het nog link geworden.

Lang verhaal kort, het opstootje resulteerde in een weddenschap:

  • Als Hoost op 13 september meer boeken heeft verkocht, ga ik een ronde tegen hem kickboksen.
  • Als hij er minder verkoopt, gaat hij een dag werken als Angel (community manager) bij Hyves. In een jurk en met een pruik op, anders valt hij zo op.

“Het wordt een mooi gevecht. Ik breek je in tien miljoen stukjes, voor iedere vriend 1,” beloofde Hoost me. Ietwat voorbarig, want zonder voorsprong was ik deze weddenschap natuurlijk niet aangegaan. De Kickbokser gaat weliswaar als een trein met 7000 verkochte boeken maar Hoost heeft geen eigen website om het te promoten, dus mijn 13.000 haalt hij nog niet.

Voorlopig hebben de Angels een plekje klaar gemaakt voor hun nieuwe collega. En na wat YouTube research ga ik voor de zekerheid in training.

Ps. De high res van de originele foto staat hier.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to “Ik breek je in tien miljoen stukjes”

  1. Pingback: Kickbox kampioen: “Ik ga de oprichter van Hyves in stukken slaan” | Infonet 010TV

  2. Zou me geen zorgen maken. Je hebt 10 miljoen man achter je!!

  3. Raymond says:

    Ja maar de ellende is dat die allemaal De Kickbokser kopen!

Reageren

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s