Nieuwe vrienden ontmoeten

Je herkent het vast wel. Vroeger toen je op school zat of ging studeren deed je als vanzelf nieuwe vrienden op. Een vriendschap ontstond vaak nog zonder dat je er ook maar bij na hoefde te denken. Maar wat doe je wanneer je op latere leeftijd tot de ontdekking komt dat je niet zoveel vriendschappen en andere sociale contacten meer hebt? Het kan dan namelijk nog best wel lastig zijn om nieuwe vrienden te leren kennen. Gelukkig ben je niet de enige die graag nieuwe sociale contacten wil vinden en nieuwe vriendschappen op wil doen. Gebruik dus de heel concrete ideeën en tips uit dit artikel om nieuwe mensen te leren kennen en zo op een natuurlijke manier nieuwe vriendschappen te vinden.

1: Ontmoet veel verschillende mensen

Niet elke nieuwe persoon in je leven heeft natuurlijk de potentie om ook echt een vriend te worden. Zelfs als het op het eerste gezicht lijkt alsof je veel overeenkomsten en gedeelde interesses hebt met iemand, na verloop van tijd kan toch blijken dat een hechte vriendschap er niet in zit. Naast de overeenkomsten ben je onderbewust namelijk ook op zoek naar een diepere verbinding, zoals bijvoorbeeld een gedeelde levensvisie, dezelfde humor of bepaalde karaktereigenschappen. Hoe iemand echt is en of die persoon echt goed bij je past merk je pas na genoeg tijd met elkaar te hebben doorgebracht. Daarom begint het maken van nieuwe vrienden in de eerste plaats met veel verschillende mensen ontmoeten en dingen samen te ondernemen.

2: Stel jezelf open naar anderen

Het is tegenwoordig heel normaal om altijd haast te hebben. Je fietst bijvoorbeeld even snel naar de supermarkt of laat in zo kort mogelijke tijd de hond uit. De kans dat je met iemand een praatje maakt is klein, want iedereen ziet meteen dat je daar geen tijd voor hebt. Zou dat ook voor jou kunnen gelden? Begin dan eens met af en toe wat meer te slenteren en stel jezelf open naar anderen. Een eenvoudige groet of een aardige opmerking is vaak al genoeg aanleiding voor een gezellig gesprek. Let niet op de klok en denk niet aan alles wat je nog moet doen. De kans dat je zo je nieuwe boezemvriend ontmoet is klein, maar het helpt je wel jezelf weer meer op anderen te richten, iets wat je ook in andere sociale situaties helpt om eerder vrienden te maken.

3: Ga sporten of word actief in een club

Actief worden bij een sportvereniging of andere club in je omgeving is nog altijd een van de beste manieren om veel nieuwe mensen te leren kennen. Het is dan vooral belangrijk dat je iets kiest waar je zelf interesse in hebt en waar je de mensen kunt vinden die je graag wilt leren kennen. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde leeftijdscategorie, maar ook de verhouding tussen mannen en vrouwen. Ook vrijwilliger worden is een uitstekende manier om met mensen in je eigen omgeving in contact te komen waarmee je veel gemeen hebt. Ook dan is het natuurlijk belangrijk om een organisatie uit te zoeken waar je een goed gevoel bij hebt en waar je mensen vindt waarmee je veel gemeen zou kunnen hebben.

4: Makkelijk mensen leren kennen via internet

Natuurlijk is ook het internet een prettige manier om nieuwe contacten op te doen. Dat kan bijvoorbeeld via sociale media zoals Facebook en Twitter, want daarmee blijf je niet alleen in contact met bestaande vrienden maar kun je ook nieuwe vriendschappen opdoen. Je hebt misschien wel heel veel gemeen met de vrienden van jouw vrienden, dus leg maar gerust contact met ze wanneer die gelegenheid zich voordoet. Het fijne is dat dit nog steeds op een heel natuurlijke manier is van nieuwe contacten leggen. Wanneer je een klik met elkaar hebt is het een kleine stap om elkaar ook als vriend toe te voegen en mettertijd meer en meer met elkaar te delen. Op deze manier zijn er nog een aantal manieren om nieuwe vrienden via het internet te leren kennen. Je leest er meer over in dit artikel.

5: Nieuwe vrienden ontmoeten via datingsites

Toen het internet nog in de kinderschoenen stond waren websites waar je online vrienden kon leren kennen al snel populair. Met de opkomst van sociale media zijn deze websites langzamerhand naar de achtergrond verdwenen. Een heel goed alternatief is echter om populaire datingsites te gebruiken om nieuwe mensen te leren kennen. Het is op die websites heel eenvoudig om te zoeken naar mannen of vrouwen uit je eigen regio waar je veel mee gemeen hebt. Hierbij helpt het om verschillende datingsites te vergelijken om de site te vinden die voor jou geschikt is.

Het is echter wel belangrijk dat je meteen aangeeft dat je alleen op zoek bent naar nieuwe vriendschappen en niet specifiek naar een relatie. Let er ook op dat je het contact niet te lang online houdt maar dat je je best doet elkaar ook snel in het echt te ontmoeten. Want net zoals bij een normale date weet je past echt of het klikt wanneer je elkaar in levende lijve ontmoet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s